Om vårt företag

Vårt företag startades i en färghandel och frisersalong i Högsäter 1956 av Berndt Berndtson (farbror till nuvarande ägaren). Några år senare började sonen Asser Berndtson arbeta hos sin pappa, samtidigt som verksamheten flyttades till Stockholm.    

Det blev sedan många och långa resor till dåvarande Tjeckoslovakien, som då hörde till östblocket.    

På 1990-talet beslutade man sig för att flytta företaget till Partille utanför Göteborg. Här drevs det vidare fram till Berndts död vid 86 års ålder år 2000.

Dåvarande fastigheten i Högsäter.

Asser fortsatte själv, men han var 63 år och ville gå i pension. Efter litet övertalning sålde han till sin kusin Jan-Inge Berndtson, som idag driver företaget vidare tillsammans med sin fru Yvonne. Numera finns företaget på Ammenäs utanför Uddevalla.    

Idag drivs företaget vidare fortfarande med tonvikt på goda kundrelationer. Målsättningen är att allt ska fungera utan problem.    

Vi gör naturligtvis kundbesök, men vill kunden åka ner till nuvarande Tjeckien och besöka fabrikerna vi är agenter för, hjälper vi gärna till. Det kan vara allt från att boka tid, boka hotell, till att hämta på flygplatsen i Prag om det är önskemålet.    

Vi har fortfarande mycket goda relationer till ägarna av de olika fabrikerna, eftersom Berndt och Asser har varit där och arbetat med kontakter i över 50 år. Sedan har vi fortsatt detta arbete i nu 20 år. Även fabrikerna har gått i arv från generation till generation.    

Fakturering av varor kunden köper sker direkt från fabriken till kunden – vi är alltså inte grossister utan arbetar som agenter för fabrikerna.    

Det är fråga om ”business to business” – i dagligt tal kallat B2B – vi förmedlar alltså inte till privatpersoner, utan bara till företag, stora som små.    
Kontakta oss gärna om det finns funderingar eller frågor.    

Jan-Inge och Yvonne